Ens encanten les dades, i es per això que ens hem posat en contacte amb varies agències de marketing online Mataró per tal de esbrinar si realment les empreses estan invertint en marketing online o no, i ens hem dut una gran sorpresa! Mira la entrevista que hem fet a PW BCN, empresa de marketing online a Mataró que conta amb uns 10 clients de la ciutat mataronina.

Comencem amb la entrevista, que dona molt de sí!

Alberto Sánchez de PW BCN ens explica les claus del marketing online a Mataró

agencia de marketing a mataró

(P: PREGUNTA | R: RESPOSTA)

P: Hola Alberto! Encantat de tenir-te entre nosaltres, primer de tot, quants clients de Mataró tens i desde quant de temps?

R: Encantat de estar amb vosaltres, es un plaer per la nostra agència de posicionament web i marketing sortir al vostre diari de Mataró. Actualment tenim 10 clients de Mataró, ens centrem molt en aquesta localitat perquè tenim un éxit mol elevat. Dels 10 clients, 4 fa més de 3 anys que hi son amb nosaltres, els altres 6 fa un any i poc (menys 2 que van incorporar-se a principis d’any).

 

P: Es rentable pagar un servei de marketing online amb quota mensual?

R: Crec que els millors que podríen respondre aquesta pregunta son els nostres clients, però està clar que sí. Sobretot el posicionament web a Google dona molta rentabilitat als nostres clients. Els primers mesos MAI son rentables, perquè primer hem de treballar la web de tal manera que Google i els usuaris entenguin què fan, i poder així arribar a les primeres posicions per les paraules claus més importants.

 

P: Per els que no entenem… qué és una paraula clau?

R: Una paraula clau es aquella paraula que busca la gent relacionada amb el negoci del nostre client a la seva localitat. Nosaltres fem un estudi principal on esbrinem totes aquestes paraules del target del client i mirem quantes persones ho busquen, així confeccionem la nostra estratègia de continguts per arribar a la primera posició de Google.

 

P: Creus que el SEO és lo més important del marketing online?

R: NO. El SEO és clau, perquè un cop posicionat tens clients a diari i gratis, però és molt important fer SEM, anuncis a Google, ja que nosaltres confeccionem les campanyes a la perfecció perquè el cost per clic sigui mínim, llavors, desde el minut 1 es rentable i té un ROI positiu.

 

P: Qué opines de com tracten les xarxes socials les grans empreses?

R: Les grans empreses busquen millorar la seva imatge i tenir més clients mitjançant les xarxes socials, nosaltres aconsellem com publicar i quines publicacions fer, però mai busquem treure la identitat de la empresa, he vist en moltes ocasions que empreses han dit que ells no han publicat aquest post en facebook etc.. això és perquè paguen i s’obliden de la gestió, i així venen els malentesos i els problemes.

 

P: Creus que el marketing online s’ha menjat a altres técniques de marketing offline com el buzoneo a Mataró?

R: Sí, sense dubte que el marketing online és un tipus de publicitat mesurable, es a dir, jo puc invertir 400 euros i dir, he guanyat en tant, tinc aquesta visibilitat a Google ara, he sumat X fans a facebook etc.. En canvi quan fas una campanya de reparto de publicitat no saps cuanta gent veu de veritat el teu panfleto, o quantes ventes venen d’allà.

MITJAMATARÓ.CAT: (Hem parlat d’aquestes tècniques en aquest post de buzoneo a Mataró, analitzant perquè aquest mercat està de capa caiguda).

 

P: Per últim, creus que una empresa sense SEO “morirà” a Mataró en questió de mesos?

R: NO, el boca a boca encara funciona, però molt de cuidado, perquè cada cop menys. La gent a Barcelona i Mataró es molt intel.ligent, i a dia d’avui ja saben que sortir en Google porta molts clients perquè algú que fa aquest servei li ha dit, lo que sí que crec és que sense marketing online a Mataró en 2 o 3 anys no es podran tenir alts beneficis. Parlem d’empreses grans, una panaderia per exemple no té sentit que faci marketing ni posicionament a google degut a que no ho busquen, tot depèn de les keywords que hem dit abans.

 

P: Quant val fer marketing online a Mataró? Son preus baratos o cars?

R: Sempre es barato a la llarga, perquè aconsegueixes ser el referent a Mataró en el teu negoci, la primera empresa. Nosaltres la meitat dels diners els invertim en medis de comunicació, això fa que els preus siguin molt ajustats. Depenent de la dificultat del negoci (competència) hi ha un preu més car o menys per fer SEO i SEM clar, el SEO costa un mínim de 200 euros al mes, i la mitja son 300. Tenim clients que paguen fins a 800 euros mensuals.

Així ha estat una de les entrevistes més interessants que hem fet a mitjamataro.cat en els darrers mesos, si voleu veure més sobre el SEO podeu clicar al link anterior i veure com PW BCN treballa aquest camp, és molt interessant tot això!