El passat dimecres 23 de febrer vam rebre la visita del Prof. John McGinn, responsable de Relacions Internacionals del North East Wales Institute (NEWI), de la Universitat del País de Gal·les.

John McGinn va fer una xerrada a la que van assistir una vintena d’alumnes de l’Escola interessats pel tema de la mobilitat internacional. En aquesta xerrada McGinn va presentar els diferents estudis que un alumne de la Politècnica de Mataró pot realitzar a la seva escola en virtut de l’acord bilateral d’ambdues institucions.

El Prof. McGinn va destacar el fet que els alumnes de la Politècnica de Mataró no han de pagar cap matrícula i va informar amb tot tipus de detall sobre les possibilitats d’allotjament a les residències universitàries del campus i sobre les magnífiques instal·lacions, tant acadèmiques com esportives i d’oci, que trobaran. Tanmateix, va fer cinc cèntims dels atractius culturals i turístics de Wrexham, atractiva ciutat del nord de Gal·les a on està ubicada aquesta escola, i de la principal ciutat turística de la zona, Chester, ciutat que també van conquistar els romans.

En acabar la seva presentació, es va obrir un interessant debat sobre les qüestions que més preocupen als nostres estudiants, com ara les despeses que s’han de preveure en funció del nivell de vida, la possibilitat de combinar estudi i treball, el reconeixement que els títols BSc o BEng tenen a Espanya i a Europa, el nivell d’anglès que es requereix per a ser admès, i altres.

La Politècnica de Mataró – EUPMT i el North East Wales Institute of Higher Education – NEWI, van començar les seves relacions fa més de 8 anys i en aquest temps han estat molts els estudiants que han gaudit d’una estada a Wrexham, la qual cosa els ha permès, en la majoria dels casos, aconseguir la titulació britànica BSc o BEng i, sobre tot, gaudir d’una experiència humana inoblidable, a més de, lògicament, millorar el seu nivell d’anglès.

Si vols demanar més informació, et pots posar en contacte amb el propi Prof. McGinn (mcginnj@newi.ac.uk) o be amb el prof. Juan García (hola@mitjamataro.cat)